Terug
En dan ben je eigenaar van je droomhuis.
Dan bent u ineens huiseigenaar…. en nu?

Een eigen huis kopen. Ongetwijfeld één van de belangrijkste en grootste financiële en emotionele beslissingen in uw leven. Maar wat betekent het kopen en hebben van een huis nu eigenlijk? Wat komt er allemaal op u af voordat u daadwerkelijk de sleutel in handen hebt?
Een eigen huis hebben is een behoorlijke verantwoordelijkheid. Daarom kunt u maar beter alle zaken rondom uw woning tot in de puntjes perfect regelen. Maar hoe doet u dat dan het beste? Hoe geniet u nu van een veilige thuisbasis zonder te verdrinken in al die verplichtingen en dat complexe regelwerk? Een deskundige notaris maakt het inzichtelijk.

Zoals bij het opstellen van een hypotheekakte waarin afspraken gemaakt worden over het geleende geld, de terugbetaling en de rente. Een hogere hypotheek voor bijvoorbeeld een toekomstige verbouwing of een overbruggingsfinanciering nodig? Ook dat kan in de hypotheekakte worden opgenomen.

Maar denk ook eens aan het voorbereiden en tekenen van de koopovereenkomst. In deze overeenkomst liggen de afspraken vast tussen koper en verkoper zoals de prijs, datum levering, overname spullen én ontbindende voorwaarden zoals het niet rondkrijgen van de financiering. Erg fijn in het geval de bank u geen lening wil geven en u daardoor niet aan de koop vastzit.

Afspraken gemaakt? Dan worden deze met onze hulp vastgelegd in de leveringsakte die wordt ingeschreven bij het kadaster. Op dat moment bent u officieel eigenaar van uw droomhuis. Is de dag van de sleuteloverdracht daar? Dan is het tijd om de woning te inspecteren. Klopt alles? Dan wordt de akte met de verkoper bij ons ondertekend en krijgt u eindelijk de sleutel.
Wat men over ons zegt
Terug
"Omdat het geen broodje kaas is wat je koopt"
Joanne Korsuize-van de Braak
expert in onroerend goed
“Ik wil mijn cliënten graag ontzorgen bij de overdracht van hun huis”
Stel een vraag over dit onderwerp aan Joanne Korsuize-van de Braak
Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.
Benieuwd naar hoe wij omgaan met uw privacy Bekijk onze privacypolicy.
Typ bovenstaande code over.

Onze expertise uitgedrukt in blogartikelen