Terug
Weggeven om te behouden.
Wat gebeurt er straks met mijn geld?

U betaalt uw hele leven al belasting en als u straks komt te overlijden, gaat er weer een flink deel naar de fiscus. Hoe zorgt u er nou voor dat er zoveel mogelijk van uw zorgvuldig opgebouwde kapitaal overblijft? Hoe regelt u alles zo dat u niks aan het toeval overlaat?
Loonbelasting, inkomstenbelasting, btw…. Uw hele leven betaalt u al aan de fiscus en dat houdt niet op als u komt te overlijden. Want ook dan komt de belastingdienst afrekenen in de vorm van erfbelasting. Terwijl u uw vermogen nu zo graag binnen uw familie had gehouden. Moet u dan echt alles opmaken voordat u er straks niet meer bent? Kan dat echt niet anders?

Met estate planning kan het gelukkig anders! Want hiermee plant u de mogelijkheden om uw vermogen zo fiscaal mogelijk over te laten gaan en voorkomt u ruzies bij het afwikkelen van de erfenis. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van een goed testament, het wijzigen van bestaande huwelijkse voorwaarden of het opstellen van een plan om (op papier of echt) te schenken.

Maar ook voor ondernemers zijn er opties. Door gebruik te maken van de bedrijfsopvolgingsfaciliteit bijvoorbeeld. Daarmee kan het ondernemingsvermogen nagenoeg fiscaal vrij overgeheveld worden aan de volgende generatie zonder dat zij direct de directiestoel innemen. Zo houdt u zelf zeggenschap terwijl uw vermogen binnen het gezin blijft!
Wat men over ons zegt
Terug
"Als je het goed vastlegt, kun je het daarna loslaten"
Rosalie Wesseling
expert in het verdiepen in uw persoonlijke situatie om de beste juridische oplossing te vinden
“Door mijn ervaring op de gebieden ondernemingsrecht, familierecht en vastgoed ben ik in staat om zaken vanuit verschillende oogpunten te benaderen en op te lossen”
Stel een vraag over dit onderwerp aan Rosalie Wesseling
Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.
Benieuwd naar hoe wij omgaan met uw privacy Bekijk onze privacypolicy.
Typ bovenstaande code over.

Onze expertise uitgedrukt in blogartikelen