Terug

Voorkom belasting in Box 3

Nicole Pijnenburg-Verhoogt //
Over het saldo per 1 januari van uw vermogen in Box 3 moet u belasting betalen.
Door het spaargeld voor 1 januari 2019 onder te brengen in een speciaal op te richten vermogens B.V. verhuist het spaargeld van Box 3 naar Box 2. Hierdoor wordt de jaarlijkse vermogensrendementsheffing vanaf het jaar 2019 voorkomen. Het spaargeld in Box 2 zelf wordt dan niet meer belast. In Box 2 wordt namelijk belasting geheven over het werkelijk behaalde rendement en niet over een fictief rendement, zoals in Box 3.

Ook telt het vermogen in de B.V. niet mee voor de grondslag ter bepaling van de maximale eigen bijdrage bij opname in een zorginstelling. Van belang is wel dat voor de eigen bijdrage niet naar het vermogen van het desbetreffende jaar wordt gekeken maar naar dat van twee jaar daarvoor.

Het spaargeld kan in de toekomst eventueel ook weer uit de B.V. opgenomen worden. Maar let op: boek dit niet zomaar over naar de privérekening. Om de overboeking belastingvrij te laten plaatsvinden moeten strikte regels gevolgd worden.

Interesse in een eigen vermogens B.V.? Maak dan snel een afspraak bij ons op kantoor, want de oprichting en de storting dienen wel vóór de peildatum (1 januari 2019) plaats te vinden.
Terug
Stel een vraag over dit onderwerp
Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.
Benieuwd naar hoe wij omgaan met uw privacy Bekijk onze privacypolicy.
Typ bovenstaande code over.