Terug

Het bedrag in de hypotheekakte is hoger, klopt dit?

Joanne Korsuize-van de Braak //


Goed nieuws: de financiering is rond! Er wordt een afspraak gemaakt voor het ondertekenen van de hypotheekakte en voorafgaand daaraan ontvang je het concept van de akte. In dit concept staat echter een hoger bedrag vermeld dan ik ga lenen bij de bank. Klopt dit wel?
In dat geval ben je met de bank een hoger inschrijvingsbedrag overeengekomen dan je op dit moment van de bank leent. Mocht je in de toekomst bijvoorbeeld gaan verbouwen en je wilt hiervoor extra geld lenen dan is dit mogelijk, zonder dat er een nieuwe hypotheekakte nodig is. Dat scheelt dan een afspraak bij de notaris. Let wel op dat de bank in dat geval wel weer inkomen en de waarde van het huis checkt om te beoordelen of ze het willen uitlenen.

Daarnaast staat in elke hypotheekakte het bedrag dat je van de bank leent verhoogd met een percentage rond de 35% tot 50% voor rente en kosten. Mocht je de hypotheeklasten niet meer betalen, dan heeft de bank tot dit bedrag voorrang op andere schuldeisers. De kosten die de bank moet maken voor het innen van de achterstallige maandlasten en bij eventuele gedwongen verkoop wil de bank wel bij jou kunnen verhalen. Hierom wordt er in de hypotheekakte een extra marge opgenomen bovenop het bedrag dat je daadwerkelijk leent. Gelukkig hoef je nooit meer terug te betalen dan je daadwerkelijk verschuldigd bent aan de bank.
Terug
Stel een vraag over dit onderwerp
Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.
Benieuwd naar hoe wij omgaan met uw privacy Bekijk onze privacypolicy.
Typ bovenstaande code over.

Ook leuk om te zien