Terug

Wij hebben immers een levensverzekering...

Linda van de Oudeweetering //

Vandaag heb ik een mooi huis in Oegstgeest overgedragen aan twee enthousiaste kopers. Ik vroeg naar de verbouwplannen en kreeg een gedetailleerde omschrijving van de droomkeuken, voorzien van een groot kookeiland, inbouwapparatuur, ….
 
Mag ik even jullie dromen onderbreken kwam ik tussenbeide. Hebben jullie eigenlijk iets geregeld voor het geval een van jullie komt te overlijden. Ik zie namelijk dat jullie niet getrouwd zijn. Als er wat gebeurt dan komt de helft van het huis toe aan de familie. Er zijn nog geen kinderen dus aan jullie ouders, broers en zussen.
Ja wacht eens even zegt zij, dat is bij ons goed geregeld hoor. Wij hebben immers een levensverzekering.

Een veel gemaakte denkfout. De meeste samenwoners sluiten een levensverzekering op elkaar af. Zo komt een bedrag vanuit de levensverzekering vrij als een van de partners overlijdt. De uitkering moet worden gebruikt om een deel van de hypotheek af te lossen. Doordat een deel van de hypotheek is afgelost blijft de langstlevende met lagere lasten achter en kan het huis blijven betalen met één overblijvend inkomen.
Wat veel zich niet realiseren is dat je als partner niet volledig eigenaar wordt van de woning. Deze komt terecht bij de wettelijke erfgenamen. Een hele tour als je met die erfgenamen in conclaaf moet om volledig eigenaar te worden. Dit kun je voorkomen door een samenlevingscontract te maken. Hierin leg je vast dat als een van de partners overlijdt alles wat je samen in eigendom had (huis, hypotheek, inboedel) bij de langstlevende blijft.

Maak nu een afspraak
Terug
Stel een vraag over dit onderwerp
Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.
Benieuwd naar hoe wij omgaan met uw privacy Bekijk onze privacypolicy.
Typ bovenstaande code over.