Terug

Ben ik als directeur-grootaandelhouder (DGA) verzekerd voor de werknemersverzekeringen?

Nicole Pijnenburg-Verhoogt //


Per 1 januari 2016 is de nieuwe Regeling aanwijzing directeur-grootaandeelhouder in werking getreden. Deze regeling is van toepassing op statutaire bestuurders van B.V.’s en N.V.’s.
Aan de hand van deze regeling wordt beoordeeld of u als DGA net als werknemers verzekerd bent voor de werknemersverzekeringen. Indien u inderdaad beschouwd wordt als werknemer bent u verplicht verzekerd voor de Werkloosheidswet, de Ziektewet en de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen.

In verband met de invoering van de Flex B.V.-wetgeving per 1 oktober 2012 en de ontwikkelingen in de jurisprudentie is de regeling per 1 januari 2016 aangepast. Van belang zijn de bepalingen omtrent ontslag van bestuurders zoals opgenomen in de statuten van de vennootschap. De statuten van de vennootschap kunnen zo ingericht worden dat u wel of niet als DGA aangemerkt wordt. De notaris adviseert u hier graag over.

Voor meer informatie kunt u uiteraard telefonisch contact met ons opnemen via 071-5157150.
Terug
Stel een vraag over dit onderwerp
Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.
Benieuwd naar hoe wij omgaan met uw privacy Bekijk onze privacypolicy.
Typ bovenstaande code over.