Terug

5 redenen om toch huwelijksvoorwaarden te maken

Linda van de Oudeweetering //
Bij een huwelijk denk je gelijk aan het uitzoeken van de locatie, cateraar, de band, trouwjurk enzovoorts. Niet zo snel aan het maken huwelijksvoorwaarden. Trouwen doe je toch immers één keer. Zijn huwelijksvoorwaarden nog wel nodig na 1 januari 2018? Jazeker, hierbij minimaal vijf redenen om eerst langs de notaris te gaan voor het opmaken van huwelijksvoorwaarden.
  1. Ben je in de toekomst van plan om een bedrijf te starten? Regel in de huwelijksvoorwaarden dat schuldeisers van jouw bedrijf niet bij jouw aanstaande kunnen aankloppen.
  2. Heb je al een onderneming? Deze blijft jouw privévermogen. Maar wat spreek je met elkaar af bij het einde van de relatie én over de vergoeding die nu in de wet is opgenomen. Vanuit jouw bedrijf moet je een vergoeding betalen aan het gezamenlijk vermogen van jou en jouw aanstaande. Hoe hoog is deze vergoeding? Spreek je dit met elkaar af in voorwaarden of laat je het uiteindelijk aan de advocaten en de rechter over?
  3. Heb je meer geld in het huis gestoken dan jouw aanstaande of heb je een ongelijke eigendomsverhouding? Vanaf het moment dat je gaat trouwen heeft dit gevolgen. Laat je hier vooraf over voorlichten.
  4. Wist je dat tijdens het huwelijk behoorlijk veel vermogen wordt opgebouwd in pensioenrechten. Bij het einde van het huwelijk is die waarde vaak nog hoger dan de overwaarde van een woning. De regel is dat je dit samen 50/50 deelt tenzij je in voorwaarden andere afspraken maakt.
  5. Jullie gaan trouwen en willen alles samen opbouwen. Leg in de huwelijksvoorwaarden vast dat er geen onderscheid zal zijn en dat alles van jullie samen is.
Terug
Stel een vraag over dit onderwerp
Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.
Benieuwd naar hoe wij omgaan met uw privacy Bekijk onze privacypolicy.
Typ bovenstaande code over.