Terug
Als vrijwilligers zetten we ons samen in.
Hoe gaan we om met onze idealen?

Jullie willen je als vrijwilligers samen inzetten voor een gemeenschappelijk doel. Maar hoe doet u dat nu eigenlijk? Is het beter om een stichting op te zetten of toch een vereniging en hoe bemachtigt u dan vervolgens die ANBI status? Hoe zetten jullie jezelf samen het beste in?
Uw idealen omzetten in concrete doelen. Dat is natuurlijk het streven als jullie je als vrijwilligers willen inzetten voor een bepaald doel. Maar wilt u dat dan doen met behulp van een vermogen zoals bij een stichting of toch liever in een samenwerkingsvorm tussen meerdere leden zoals bij een vereniging? En wat zijn dan de voor-, nadelen en gevolgen van die keuzes?

Een vereniging of stichting helpt jullie als vrijwilligers om jullie gezamenlijk in te zetten. Het belangrijke verschil? Een vereniging is een rechtspersoon met leden terwijl een stichting geen leden of aandeelhouders heeft. Voordeel kan zijn dat het bestuur van een stichting niet hoeft te overleggen met de leden, waardoor de belangenbehartiging veel sneller kan gaan.

Denk ook eens aan die fiscaal vriendelijke ANBI-status, die verenigingen en stichtingen kunnen krijgen. Wist u dat dit jullie donateurs een belastingvoordeel kan opleveren? Een extra goede reden om te doneren aan jullie goede doel! Vereiste voor het verkrijgen is wel dat jullie je voor minstens 90% inzetten voor het algemeen nut.
Wat men over ons zegt
Terug
"Omdat het om mensen gaat!"
Suzanne Koek-Schrama
expert in familierecht
Mijn idee is om de klanten niet te benaderen met hoogdravende juridische taal, maar juist met een heldere uitleg en passend advies zodat mijn klanten weten waar zij hun handtekening voor zetten.
Stel een vraag over dit onderwep aan Suzanne Koek-Schrama
Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.
Benieuwd naar hoe wij omgaan met uw privacy Bekijk onze privacypolicy.

Onze expertise uitgedrukt in blogartikelen