Terug
En, ga je nu ook echt stoppen?
Hoe ga ik stoppen met ondernemen?

U hebt jarenlang met veel plezier aan uw eigen zaak gebouwd, maar vindt het langzamerhand wel tijd om te stoppen. Maar uw bedrijf dan? Wat gebeurt er als u stopt? Bent u fiscaal en emotioneel goed voorbereid? Wat komt er allemaal kijken bij een bedrijfsoverdracht?
De jaren van ondernemen zijn goed voor u geweest en u heeft een indrukwekkende zaak opgebouwd. Tijd om op het hoogtepunt te stoppen, uw bedrijf te verkopen en goed over te dragen. Toch? Ja, als u uzelf goed hebt voorbereid, dan kan bedrijfsoverdracht dat een verstandige keuze zijn. Maar wat komt er dan eigenlijk allemaal op u af? Waar moet u aan denken?

Het belangrijkste is om voldoende inzicht te krijgen in de rechten en plichten van de over te dragen onderneming. Zo moet gecontroleerd worden of de aandelen in een bv wel volgestort zijn. Zijn er nog afspraken met derden? Dan moet dat ook gecontroleerd en in kaart gebracht worden.

Maar denk bij bedrijfsoverdracht ook aan de waardering van uw bedrijf. Wat is uw zaak waard, bent u fiscaal voorgesorteerd en goed voorbereid, gaat u in delen verkopen of in zijn geheel en kloppen de cijfers? Als dat allemaal helder is, kan een eventuele financiering worden geregeld een datum voor overdracht worden gepland.

Daarnaast kunnen bij de overdracht van familiebedrijven ook emotionele belangen een rol spelen. Hoe komt u na de overname bijvoorbeeld los van uw bedrijf als u het aan uw kinderen hebt overgedaan? Aan wie laat u de onderneming na en wie is de juiste opvolging? Het is heel belangrijk om dat ook goed inzichtelijk te krijgen.
Wat men over ons zegt
Terug
""
Rosalie Wesseling
expert in
Door mijn ervaring op de gebieden ondernemingsrecht, familierecht en vastgoed ben ik in staat om zaken vanuit verschillende oogpunten te benaderen en op te lossen.
Stel een vraag over dit onderwerp aan Rosalie Wesseling
Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.
Benieuwd naar hoe wij omgaan met uw privacy Bekijk onze privacypolicy.

Onze expertise uitgedrukt in blogartikelen