Terug
Eén BV is geen BV
Wat voor BV voor mijn idee?

U hebt een geweldig idee om op de markt te zetten en wilt daarvoor een bedrijf beginnen. U heeft ervoor gekozen om dat met een BV te doen. Maar welke voor- en nadelen brengt deze rechtsvorm eigenlijk met zich mee? Wat betekent dit voor uw situatie, ideeën, wensen en eisen? En wat komt er dan vervolgens allemaal bij kijken?
Uw idee omzetten in een eigen bedrijf. Dat is wat u wilt. Dus kiest u ervoor om een BV op te richten. Voordeel bij deze rechtsvorm is dat het maatschappelijk kapitaal in aandelen is verdeeld en daardoor een stukje risico wordt afgedekt. Uw werk en privé blijven met deze rechtsvorm immers gescheiden. Een bv wordt opgericht door een notariële oprichtingsakte met de statuten van de vennootschap en daarna ingeschreven in het handelsregister.

Maar dan begint het eigenlijk pas. Want wat zijn nu eigenlijk de mogelijkheden en beperkingen van deze keuze en wat zijn de gevolgen? Hoe gaat u bijvoorbeeld de samenwerkingsverbanden vastleggen en alles goed regelen voor uw zakenpartners, medewerkers en investeerders? Wilt u participeren in meerdere BV's, investeerders via crowdfunding vinden, medewerkers laten participeren of subsidie via stichtingen ontvangen? Een notaris kan u hier uitstekend over adviseren en bij begeleiden.
Wat men over ons zegt
Terug
"Het geeft rust om de zaken goed geregeld te hebben"
Linda van de Oudeweetering
expert in luisteren naar cliënten en inspelen op hun wensen
“Ik streef ernaar om iedere klant iets extra’s mee te geven. Niet alleen dat advies waarvoor ze eigenlijk kwamen, maar meer dan dat”
Stel een vraag over dit onderwep aan Linda van de Oudeweetering
Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.
Benieuwd naar hoe wij omgaan met uw privacy Bekijk onze privacypolicy.

Onze expertise uitgedrukt in blogartikelen