Terug
Verliefd, verkering en dan samenwonen!
Vastleggen wat van jou is en wat van mij!

Gefeliciteerd, jullie gaan samenwonen! Maar hebben jullie eigenlijk al iets geregeld? Hoe zorg jullie op een eerlijke en goede manier voor elkaar, ook als het straks niet meer gaat of als één van de twee overlijdt? Hoe zorgt u ervoor dat ook dan alles goed blijft gaan?
Twee bedden, twee banken, twee keer een kaasschaaf… Maar die foeilelijke bank van u, dat kan echt niet! Toch? Twee huishoudens, dus twee inboedels en ja, welke houdt u dan? Bij samenwonen denkt u misschien niet direct aan een notaris, maar toch kan het bij meer vragen uitkomst bieden dan u denkt.

Hoe legt u bijvoorbeeld de afspraken over de verdeling van ieders bijdrage in de kosten vast? Wat als de één meer verdient of inbrengt aan eigen geld dan de ander? En wat als u uit elkaar gaat? Hoe zorgt u dan nog voor de ander? Wie blijft er in het huis wonen en is uw geliefde gitaar dan nog steeds van u?

Denk ook eens aan het partnerpensioen dat vervalt bij overlijden als u daar niks voor regelt. Dat wilt u toch niet? Terwijl u ook uw partner kunt aanwijzen zodat uw opgebouwde pensioen gewoon bij de ander terechtkomt. Allemaal belangrijke vragen die u in een samenlevingscontract kunt afspreken met elkaar.
Wat men over ons zegt
Terug
"Omdat het om mensen gaat!"
Suzanne Koek-Schrama
expert in familierecht
Mijn idee is om de klanten niet te benaderen met hoogdravende juridische taal, maar juist met een heldere uitleg en passend advies zodat mijn klanten weten waar zij hun handtekening voor zetten.
Stel een vraag over dit onderwep aan Suzanne Koek-Schrama
Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.
Benieuwd naar hoe wij omgaan met uw privacy Bekijk onze privacypolicy.

Onze expertise uitgedrukt in blogartikelen